Виното – модерният любовник на жените

Има само няколко отношения, които са по-засукани от тези между жените и виното.

Моето опиянение от ферментиралото грозде датира от незапомнени времена. Трябва да съм била сигурно под годинка, когато дядо ми, виден винопроизводител, решил да ме запознае с този еликсир.
Нямам спомени дали е било любов от първа капка, но със сигурност обаянието ми от тази напитка продължава и до днес.

По време на пубертета моите връстници пиеха като израз на бунт, аз пиех, подвластна на генната си обремененост да съм внучка на милия ми старец. По чашка от време на време, за да уважава плодовете на обширните лозя.
Когато пораснах, вече имах чудесни алкохолни навици.
Напивах се качествено с домашно вино.

По време на годините ми в университета тази напитка се превърна в главна брънка от подготовката за изпити и от кахърните нощи, прекарани в тежки разговори с току-що зарязани девойки.
Така де, истината е във виното, или в раздялата, полята с него.

Пиенето на вино си е чисто женски ритуал. Нещо, на което не изменяш дори да отидеш на другия край на света. Тези от вас, които гледат в захлас сериала „Скандал“, помнят как главната героиня Оливия Поуп не се раздели с компанията на прескъпото си любимо вино дори и припичайки се на кораловите плажове на африканския Занзибар.

Виното означава различни неща за различните жени. Едни ги кара да се чувстват уверени, други са по-спокойни в присъствието му, трети стават особено щедри в интимните дела.

Виното - модерният любовник на женитеПрез последната декада виното се превърна във валериана на модерното поколение жени.

Превърна се в спасителното хапче и в малкия помощник не само на майките, с което пращат по дяволите гадния ден, претъпкан със задачи и отговорности, но и на всяка мацка, която не знае житейска умора.

Съгласете се, че пийването на чашка вино с приятели е едно от най-яките удоволствия, които могат да ни се случат на тая земя.

Емоционалната връзка на жените с виното е здравословна и позитивна, но като всяка опияняваща субстанция си има и своите странични и тъмни ефекти.

Този следработен ритуал, колкото и да е успокояващ, може да се окаже и алкохолно опасен.

На мен лично ми се ще моята любовна история с виното да се развива бавно и стабилно. И като всеки един романс, искам да го искам, а не да се нуждая от него.

Текстът е публикуван в mila.bg и в Мястото на Кексо.